İÇ SU ARACI EHLİYET BELGESİ SINAVI İLÇEMİZDE YAPILDI

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce İlçemizde İç Su Aracı Kullanma Belgesi almak isteyen vatandaşlarımız için sınav düzenlendi.

Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce İlçemizde İç Su Aracı Kullanma Belgesi almak isteyen 166 vatandaşımız için sınav düzenlendi.

Sınava başvuran adaylara ilçemiz feribot iskelesinde bulunan Belediyemiz Murat Feribotunda uygulamalı eğitim verildi.Verilen eğitim esnasında eğitim alanını ziyaret eden Belediye Başkanımız Recai VURAL, iç su araçları ehliyet belgesi alabilmek için eğitim alan vatandaşlarımıza başarı dileklerinde bulundu. Çevre il ve ilçelerden de katılımın yoğun olduğu eğitimde, Denizcilik Müsteşarlığı Mersin Bölge Müdürlüğü Teknik Elemanlarınca iç sulardaki temel gemicilik eğitimi ve kurtarma ile acil durumlarda yapılması gerekenler uygulamalı olarak anlatıldı.

Verilen eğitim sonrasında Denizcilik Müsteşarlığı Mersin Bölge Müdürlüğü Görevlileri gözetiminde, Atatürk İlkokulu’nda yapılan sınav 45 dk sürenken, sınavda adaylara temel gemicilik ve kurtarma konularında sorular soruldu.