BAŞKANIMIZIN NEVRUZ MESAJI

Belediye Başkanımız Recai VURAL, Nevruz Bayramı dolayısıyla bir mesaj  yayınladı. Mesaj şöyle:

Selam sana dünyamıza barışı, içimize huzuru getiren, gönlümüze ab-ı hayat serinliği sunan baharın müjdecisi Nevruz!

Geleneksel kültürün en önemli öğelerinden biri olan Nevruz halk arasında birleştirici ve bütünleştirici etkisiyle bayram tadında etki bırakmaktadır. Bahar bayramı olarak da adlandırılan Nevruz; tutulan dilekler, hazırlanan yemekler ve türlü etkinliklerle adeta şölen havasında kutlanmaktadır.
       Karlı, yorucu kış günlerinin ardından, Nevruz’la müjdelenen baharla beraber, büyük küçük demeden tüm insanımızın canlanıp tazelenmesi; şairin ifadesinde yer ettiği gibi gönlünde mor, sarı, eflatun renklerin hakim olduğu ‘navrız’ çiçeğinin toprağın bağrını yararak açması, içinden kuşların havalanması ve daha nice güzellikler bu zamanda mümkün olmaktadır.
      Nevruz; ahlak ve ruh temizliği… Nevruz yenilenme vakti… Bir bakıma yeniden doğuşun simgesi; tüm milletimize kutlu olsun. Bu dilek ve temennilerle tüm hemşerilerimin Nevruz bayramınızı kutlar, saygılar sunarım.”