BAŞKANIMIZIN 15 TEMMUZ MESAJI

Belediye Başkanımız Recai VURAL'ın 15 Temmuz mesajıdır:

15 Temmuz’un sene-i devriyesini idrak ediyoruz. Bu gece ve bu gecenin mana ve ehemmiyeti ile ilgili his ve düşüncelerimi sevgili hemşerilerimle paylaşmak istiyorum.

15 TEMMUZ; Bu necip Millet’in:

Vatan sevgisinin ve birlik ve beraberliğinin en son göstergesidir.

Dostuna hayranlık, düşmanına kahır yaşattıran azminin pek parlak nişanesidir.

Tarih boyunca mazlûmlara penah (sığınak), zalimlere de tebah (cezalandırıcı) olmasının cisimleşmiş ifadesidir.

Asya’nın steplerinden Afrika’nın çöllerine kadar olan İslam Coğrafyasından; tebahhur edip (buharlaşıp) Arş-u Rahman’a çıkan, bu milletin ve devletin selametine edilen duaların, o gece rahmet ve inayet yağmuruna inkılap etmesidir.

Hak ve adaletin, “olmazsa olmaz” olduğunun en güzel numunesidir.

Kahramanlığı; Çanakkale’deki, Sarıkamış’daki dedelerinden miras alan torunlarının, ecdatlarına verdikleri en kutsi hediyesidir.

“Söz konusu vatansa gerisi teferruattır” sözünü, mürekkep yerine kanla yazmasını çok iyi bilmesidir.

İşte 15 Temmuz ile ilgili beyan ve görüşlerimizi sıklıkla dile getirişimizin gerekçelerini bir derece arz etmeye çalıştım. Lakin bu gerekçeleri bilmelerine rağmen 15 Temmuz şuurunu taze tutmaya yönelik her eylem ve söyleme muhalefet etmeyi kendine şiar edinenler acaba yukarıdaki gerekçeleri ne ile hükümden iskat edebilirler.

Büyük düşünürler; “aciz insanların, acizliklerinden dolayı tahrip taraftarı olmaya yatkın olduklarını” belirtmişlerdir. İşte böyle aciz ve tahrip taraftarı olanlara sormak isterim:

Neden bu kadar bariz ve tüm görselliği ile ayan beyan olmasına rağmen yaşananları yok sayma zilleti…?

Neden, aklını, şuurunu yitirmemiş bir millete o gece en keskin görüşle görmüşken, şimdi flu bir görüntü, puslu, anlaşılmaz bir hayal gibi anlatmaya ve hafızasındakini silip, yok etmeye çalışmak gayreti..?

Neden, o gecede şehadete eren, gaziliğe erişen insanımızı bir “hiç” imiş gibi gösterme gafleti..?

Neden, tüm emperyalistlerin tarih boyunca bu millet ve bu coğrafyadaki zulümlerini, katliamlarını ve pis emellerini bilmelerine rağmen içimizdeki pespayelerin, onların ekmeğine bu kadar “yağ sürme” hevesi ve ihaneti..?

Acaba bu aciz ve tahrip taraftarı olan şahıslar nasıl bir uykudalar ki; F -16 bombaları, Helikopter mermileri ve tank sesleri bunları uyandıramadı. Onları gaflet uykusundan uyandırmak bizim sorumluluğumuz. Tüm çabamız bunun için.

Bu duygu ve düşüncelerle; 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günümüzü kutluyor; O gece rahmet-i Rahman’a kavuşan şehitlerimiz nezdinde tüm şehitlerimizi ve tüm gazilerimizi minnetle, rahmetle ve şükranla anıyorum.

Recai VURAL / Pertek Belediye Başkanı

Cumhurbaşkanlığı'nca hazırlanan 15 Temmuz Belgeseli için : https://www.tccb.gov.tr/assets/video/2016/2016-09-22-15Temmuz-02-tr.mp4