BAŞKANIMIZIN 23 NİSAN ULUSAL EĞEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanımız Recai VURAL, 23 Nisan Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

" Bundan 97 yıl önce 23 Nisan 1920'de ; Eğemenliğin kayıtsız şartsız MİLLETE ait olduğunu söyleyerek; bağımsızlık ve kurtuluş mücadelesi verdikleri asil Türk Milletinin kendini yönetmesi için Büyük Millet Meclisini kuranlar ve O Mecliste 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan edenler, öyle sağlam bir temel attılar ki; üzerinden bu kadar sene geçmesine rağmen o temel gittikçe sağlamlaştı ve günümüzdeki en son halini aldı.

Türk Milletinin seciyesine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetimizi öyle benimsemişiz ki, ilk meclisin açıldığı bu günü, geleceğin büyükleri olan çocuklara bayram olarak armağan etmişiz. Benimsediğimiz Cumhuriyetimizi daha yüksek seviyelere çıkarmak ve Millet’in Eğemenliği’nin her sahada hükümferma olması için hala azimle çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramını tebrik ediyorum.”

Recai VURAL - Pertek Belediye Başkanı