BELEDİYEMİZDEN "HALEP'TE İNSANLIK ÖLMESİN" KAMPANYASINA DESTEK

"Halep'te İnsanlık Ölmesin" yardım kampanyasına bir destek de Pertek Belediyesi'nden..

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan ve ülkemizin tamamında rağbet gören "Halep'te İnsanlık Ölmesin" Yardım Kampanyasına Belediyemiz de hazırlamış olduğu Gıda, Bebek Bezi, Battaniye, Ayakkabı ve Giyim Malzemeleri Kolileri ile iştirak etmiştir.

Kampanyaya Belediyemizce verilen desteğin yaklaşık maliyeti 18.000 TL tutarında olmuştur. Kampanya süresince Belediyemizin Garajı, yardım malzemelerinin vatandaşlar tarafından toplanmasında depo olarak kullanılmıştır.

Hazırlanan yardım malzemeleri Çelebiağa Camiinde, Diyanet Vakfı ve İlçe Müftülüğü personellerince tasnif edilmiş, yeniden kolilenmiş ve kullanıma hazır hale getirilmiştir.

11.01.2017 Çarşamba günü Tunceli'de kampanya dahilinde toplanan yardımların Halep'e ulaştırılması için hareket edecek olan tırlar İlçemize uğrayacak ve Pertek'te toplanan yardımlar da bu tırlara ilave edilecektir. Saat 15.00 'te Tırlar Elazığ'a hareket edecektir. Çelebiağa Camiinde hareket öncesinde uğurlama töreni yapılacaktır.