UMUTLARIN, BARIŞIN YENİLENDİĞİ; ACILARIN, SAVAŞIN YİNELENMEDİĞİ BİR YIL DİLEĞİ İLE..

Yeni yıl sebebi ile Başkanımız Recai VURAL bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

"İçimizi acıtan birçok olaya sahne olan, 2016 yılını geride bırakıyoruz. Gerek ülkemizde, gerekse yakın coğrafyamızda vuku bulan bir çok olayda üzüldük, ağladık. Birliğimize, vatanımıza yapılan hain darbe teşebbüsünün dehşetini hala unutmadık. Fakat tüm bunlar ve yaşanan tüm bu acı olaylara rağmen 2017 Yılına ümitle ve sevinçle bakacağız.

Çok kararan gecelerin sabahının yakın olduğu gibi; kışın boranının, şedaidinin güzel nevruzlar ve nevbaharlar getirdiğinin tarihçe musaddak bir kaide olduğu gibi; 2017 yılında da güzel nevruzlar ve nevbaharların Rahmet-i İlahiye tarafından ihsan edileceğini, dualarımızla ve niyazlarımızla bekliyoruz, istiyoruz.

İnsanlığın, "insanlık" adına beklediği hakkı, hakikati ve adaleti tesis etme vazifesini, tarihinde birçok defa misyon olarak yüklenmiş bu millete ve devlete, yeniden ve daha kuvvetli olarak, kader, bu misyonu tekrar yüklemiştir. İşte, 2017 yılında, bunun temenniden daha öte, bir realite olduğunu göreceğiz İnşaallah.

Takvimsel değeri itibari ile, mizanların, hesaplamaların yenilendiği ve kontrolden geçirildiği bu yılsonu/yılbaşı günleri gibi; tarih ve insanlık da son bir döneme ve son bir devreye girmektedir. Artık, aktif/pasif eşitsizliği ve iyilik/kötülük dengeleri ve insanlık/barbarlık değerlendirmeleri tamamen ortaya çıkmıştır.

Saflar belli olmuşken, saflığın lüzumu yoktur. Tarih, tarih okumayı bilmeyenleri tarihin -fî- kısmında kaybetmiştir. Âdem A.S. 'dan kıyamete kadar sürecek olan mücadelede artık en bariz hali ile taraflar ve taraftarları belli olmuş, bizler; hak ve hakikat yolunda, mazlumların ve masumların safında yer alacağız.

Bu yolda yürümek bize kutlu, kudsi bir dava olmuştur. Rabbim bu yoldan ve bu niyetten ayırmasın. 2017 Yılında da bu yolumuzu daha geniş ve daha kolay yürünebilir bir yol eylesin. Amin.

Recai VURAL / Pertek Belediye Başkanı