EFSANE SU’YA BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Sağlık Bakanlığı'nın, Gıda Güvenliği Hareketi'ne yaptırdığı analizlerde, 294 kaynak su arasında Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nden çıkan MUNZUR SU’ yun, Türkiye'de insan sağlığına en yararlı su olduğu açıklandı.

Kaynak sularında, suyun insan sağlığına yararını gösteren en önemli değer olan Ph, Dünya standartlarına göre suda bulunması gereken değeri 4.5-9.5 arasında iken, Ovacık İlçesi'ndeki Munzur Su’ da bu değerin 8.45 oranında olduğu belirtildi. Bu değerin de Türkiye'deki en yüksek oran olduğu kaydedildi.

Böylelikle yöre insanının doğasının saflığının; efsanedeki billurluğu Munzur’ da hala devam ettiği tescillenmiş oldu.

İlgili rapor ayrıntılarına http://www.gidahareketi.org/su/tablo/ adresinden ulaşabilirsiniz. Not: Tabloda Kaynak Suları mavi olanlardır.

Munzur Efsanesi İçin tıklayınız